Skocz do zawartości

Zdjęcie

Propozycje drobnych zmian

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 CDS

CDS

Świeżak

• Frager
  • 8 postów
-1
Spamer
  • Czas na forum: 7h 42m 23s

Napisano 25 czerwiec 2024 - 21:40

Cześć, 

Grając wiele już lat na serwerze chciałbym sprawdzić czy jest szansa na wprowadzenie drobnych zmian, które przynajmniej według mnie poprawiły by delikatnie porządek na serwerze. Mianowicie...:

1. Wprowadzenie linii zejścia z respa terro (30 sekund) - po 30 sekundach traci się stopniowo hp. 
  2. Slay za nieobronienie paki - według mnie jest to niedorzeczne, że za nieobronienie paki przez terro admini dają slay. Nie chodzi mi tu o przypadek gdy paka jest podłożona np. na BS A, a ktoś sobie biega na BS B. Przykładowo (i najczęściej): paka podłożona na BS A, część terro broni BS, druga część broni długiej, wszyscy padają na bombsite, i leci tam smoke na pakę. Terroryści nie mają możliwości wtedy obronienia, chyba że przypadkiem. Jak ktoś próbuje, ale mu się nie udało to nie znaczy, że zasługuje na Slay. 
  3. Ograniczenie możliwości kupna flasha do 1 szt. na 1 osobę. Gdy mamy 32 osoby na serwerze i do tego czasem wszyscy dostają ekwipunek VIP to gra staję się po prostu słaba. 50% czasu ma się biały ekran. 

Pozdrawiam 

; )

• 0

#2 Kac Morderca

Kac Morderca

Weteran

• Weteran
  • 199 postów
22
Silver II  Member Reputation
  • Czas na forum: 2d 2h 53m 15s

Napisano 26 czerwiec 2024 - 10:55

Wszystkie podpunkty były omówione na ostatnim zebraniu administracji , co do pkt 1 i 3 takie działania spowodują dodatkowe obciążenie serwera co za tym idzie jeszcze większe lagi. Myślę że nie uda się tego wprowadzić...
Co do pkt 2 też slay-e są dawane za ewidentny brak zamiaru obrony paki bądź jej podłożenia, wszystkie sytuacje są rozpatrywane na bieżąco i indywidualnie. Nie zawsze wszystko adminowi uda się dostrzec przy pełnym serwerze zwłaszcza jak jest sam 1...
  • 0

#3 Tyczka

Tyczka

Weteran

• Weteran
  • 395 postów
104
Silver Elite Master  Member Reputation
  • Czas na forum: 26d 16m 53s

Napisano 27 czerwiec 2024 - 09:56

Wracanie terro z trupa na długą przez respa terro automatycznie stało by się niemożliwe. Dlaczego miałbym tracić HP skoro tylko zmieniam pozycję. Odkąd gram, admini bardzo rygorystycznie podchodzą do graczy kampiących na respie terro. Bardzo często tacy gracze dostają slay'e badź kicki. 

Co do flashy i ich ograniczenia, gra daje nam możliwość korzystania z dwóch granatów. Niektórzy mogą używać ich do byle czego, jednak pamiętaj że są i tacy, którzy używają ich by zdobyć przewagę, zająć pozycję bądź ją utrzymać. Trzeba być czujny i skoncentrowany do tego stopnia by przewidzieć gdzie mogą lecieć granaty oślepiające :) Mi to jakoś nie przeszkadza.. 

• 0

#4 CDS

CDS

Świeżak

• Frager
  • 8 postów
-1
Spamer
  • Czas na forum: 7h 42m 23s

Napisano 27 czerwiec 2024 - 15:49

Wszystkie podpunkty były omówione na ostatnim zebraniu administracji , co do pkt 1 i 3 takie działania spowodują dodatkowe obciążenie serwera co za tym idzie jeszcze większe lagi. Myślę że nie uda się tego wprowadzić...
Co do pkt 2 też slay-e są dawane za ewidentny brak zamiaru obrony paki bądź jej podłożenia, wszystkie sytuacje są rozpatrywane na bieżąco i indywidualnie. Nie zawsze wszystko adminowi uda się dostrzec przy pełnym serwerze zwłaszcza jak jest sam 1...

Nie za bardzo znam się na technicznych kwestiach serwera, ale czy ograniczenie możliwości kupna jednego flasha wpłynie na wydajność?

Odnośnie Slay-a za niechodzenie do bomby. Problem właśnie tkwi w tym, że Admini rozdają je nawet gdy ewidentnie ktoś próbuje obronić pakę, ale "fizycznie" nie ma możliwości. Jeśli Admin nie ma pewności co do swojego osądu to powinien się wstrzymać z decyzją. Ta sytuacja zdarza się notorycznie. 

Wracanie terro z trupa na długą przez respa terro automatycznie stało by się niemożliwe. Dlaczego miałbym tracić HP skoro tylko zmieniam pozycję. Odkąd gram, admini bardzo rygorystycznie podchodzą do graczy kampiących na respie terro. Bardzo często tacy gracze dostają slay'e badź kicki. 

Kiedyś taka linia funkcjonowała na pewnym serwerze. Z tego co pamiętam po jakimś czasie od rozpoczęcia rundy ta linia przestawała obowiązywać - co pozwalało wracać przez respa terro. 

Co do flashy i ich ograniczenia, gra daje nam możliwość korzystania z dwóch granatów. Niektórzy mogą używać ich do byle czego, jednak pamiętaj że są i tacy, którzy używają ich by zdobyć przewagę, zająć pozycję bądź ją utrzymać. Trzeba być czujny i skoncentrowany do tego stopnia by przewidzieć gdzie mogą lecieć granaty oślepiające :) Mi to jakoś nie przeszkadza.. 

Jeśli mówilibyśmy o grze 5v5 to miałbyś rację. Tutaj na serwerze często grają 32 osoby, co daje 64 flashe na rundę. Często powoduje to, że gra staje nieznośna. 

• 0

#5 kropla

kropla

Spamer

• Zbanowany
  • 228 postów
133
Gold Nova I  Member Reputation
  • Czas na forum: 12d 1h 8m 44s

Napisano 27 czerwiec 2024 - 18:07

Na tym serwerze zmienia się tylko muzyka co parę miesięcy, więc nie licz na żadne zmiany XD

Ale fajnie by było gdyby ktoś poruszył kwestię graczy CT, którzy nie biegają do paki, tylko co najwyżej się do niej zbliżają. Robią to tylko dlatego, żeby zabił ich wybuch bomby (do statystyk nie wlicza się wtedy śmierć). Ewidentnie widać jak ktoś tak robi, więc może slay na następną rundę byłby dobrą karą.

• -1

#6 sMk

sMk

[CS:S] Admin DD2/FFA

• Admin CS:S
  • 88 postów
  • Miasto:Warszawa
15
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 1d 15h 9m 57s

Napisano 28 czerwiec 2024 - 21:08

Tak jak napisał Kacu- było to wszystko omawiane, lecz ciężko z wdrążeniem tego.

Zastanawia mnie bardzo podejscie kropli do tego wszystkiego. Skoro nie odpowiada Ci to co dzieje sie na serwerze to po co tutaj siedzisz? Szydera od Ciebie wieje na kilometr. Co jest z Toba nie tak? 

• 0

#7 kropla

kropla

Spamer

• Zbanowany
  • 228 postów
133
Gold Nova I  Member Reputation
  • Czas na forum: 12d 1h 8m 44s

Napisano 29 czerwiec 2024 - 00:39

Dłużej tu posiedzisz to zrozumiesz.

• 0

#8 Kac Morderca

Kac Morderca

Weteran

• Weteran
  • 199 postów
22
Silver II  Member Reputation
  • Czas na forum: 2d 2h 53m 15s

Napisano 29 czerwiec 2024 - 08:29

Z mojej strony zawsze leci ostrzeżenie jak widać że gość z ct w ostatnim momencie leci do paki. Później slay
  • 0

#9 Sasha Banks

Sasha Banks

ProGamer

• Frager
  • 82 postów
41
Silver III  Member Reputation
  • Czas na forum: 12d 13h 56s

Napisano 01 lipiec 2024 - 14:49

Z mojej strony zawsze leci ostrzeżenie jak widać że gość z ct w ostatnim momencie leci do paki. Później slay

10zł nie idzie na marne

• 1

:(

#10 śL3pY MaRiAn

śL3pY MaRiAn

[CS:S] Admin DD2/FFA

• Admin CS:S
  • 64 postów
8
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 2d 17h 35m 6s

Napisano 08 lipiec 2024 - 16:53

Cześć, 

Grając wiele już lat na serwerze chciałbym sprawdzić czy jest szansa na wprowadzenie drobnych zmian, które przynajmniej według mnie poprawiły by delikatnie porządek na serwerze. Mianowicie...:

1. Wprowadzenie linii zejścia z respa terro (30 sekund) - po 30 sekundach traci się stopniowo hp. 
  2. Slay za nieobronienie paki - według mnie jest to niedorzeczne, że za nieobronienie paki przez terro admini dają slay. Nie chodzi mi tu o przypadek gdy paka jest podłożona np. na BS A, a ktoś sobie biega na BS B. Przykładowo (i najczęściej): paka podłożona na BS A, część terro broni BS, druga część broni długiej, wszyscy padają na bombsite, i leci tam smoke na pakę. Terroryści nie mają możliwości wtedy obronienia, chyba że przypadkiem. Jak ktoś próbuje, ale mu się nie udało to nie znaczy, że zasługuje na Slay. 
  3. Ograniczenie możliwości kupna flasha do 1 szt. na 1 osobę. Gdy mamy 32 osoby na serwerze i do tego czasem wszyscy dostają ekwipunek VIP to gra staję się po prostu słaba. 50% czasu ma się biały ekran. 

Pozdrawiam 

; )

no nie masz racji ze slay .... najczęściej dostają CT bo gdzieś latają lub chcą zatrzymać broń i nie idą do paki . Co do terro  to jeżeli np. ktoś pociągnie kabel to nie daję , ale jeżeli terro jest na A a paka na B to dostaje bo powinien siedzieć przy pace lub sobie poprostu poszedł gdzieś  .

• 0