Skocz do zawartości


Zdjęcie

Szajs monitor :<


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 akaa

akaa

    Weteran

  • Weteran
  • 2087 postów
  • Miasto:Warszawa
89
Silver Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 87d 16h 17m 22s

Napisano 19 maj 2014 - 18:15

Wczoraj stała się tragedia. Ni z gruchy ni z pietruchy na monitorze pojawiła się kreska pixeli (dziwnych). Nie są to bad pixele, nie są to hot pixele ani nie są to dead pixele. Dzisiaj pojawiła się identyczna, druga kreska też na całą szerokość ekranu.

Pixele te zmieniają kolor, jak widać na załączonych zdjęciach, ale niestety nie synchronizują się z resztą pixeli i mam z dupy jakieś dziwne albo opóźnione kolory.

Ta pierwsza pojawiła się tak idealnie, że zasłania mi celownik a z awp/scout nie ma mowy nawet grać. Lipa jak to mówią "fhooy".

Model monitora - BenQ GW2000WAD. Wujaszek google nic mi nie pomógł, szukałem :<

Poniżej screeny w paincie, co byście widzieli, że zmieniają kolor :>:
http://imgur.com/HCzR9CN
http://imgur.com/AYXSkzQ
http://imgur.com/409T4GN
http://imgur.com/H4NeMzE

Help plz.
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikahttp://unix.rulez.org/~calver/funny/swf/gaytest.swf

Dołączona grafika

#2 druss

druss

    Założyciel Sieci FM

  • Właściciel
  • 9394 postów
  • Miasto:Warszawa
543
The Global Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 350d 6h 25m 20s

Napisano 19 maj 2014 - 18:23

Matryca Ci po prostu zaczyna tworzyć martwe sektory, to zwykłe zużycie matrycy monitora.
  • 0

MY NIE BŁAGAMY O WOLNOŚĆ, MY O NIĄ WALCZYMY ...

 

Kobiety jak was nie Kochać:

 

Na miłość nigdy nie jest za późno. Đяμss™

Nie ważne kiedy i jak umrzemy, ale ważne czy byliśmy Kochani. Đяμss™

Jedyny sposób, by odkryć granice możliwości, to przekroczyć je i sięgnąć po niemożliwe. Artur C. Clarke.

Gdzie wszyscy wiedzą, że tego nie da się zrobić, przyjdzie ktoś, kto tego nie wie i to zrobi. Wróżba Chińska

Odnaleźć spokój, którego wszyscy szukamy, a który bywa dany tylko nielicznym z nas. cyt. z filmu Ostatni Samuraj.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogólne:

Zanim napiszesz do mnie Prywatną Wiadomość na forum "PW" czy "Steam" sprawdź czy na forum nie ma odpowiedniego działu, tematu, który rozwiąże Twoje wątpliwości?.

Miej świadomość, że 99% spraw możesz rozwiązać poprzez forum, bez angażowania mojej osoby Prywatnie "PW" czy "Steam" szanując swój czas.

Mój czas dla mnie jest świętością, szanuję Ludzi którzy szanują Siebie i Innych a przede wszystkim swój czas.

Administracyjne:

Drodzy Użytkownicy "brak członkostwa sieciowego", zachęcamy, do aktywnego korzystania z naszego forum, jednakże, proszę, o to żebyście nie wypowiadali się w tematach, dotyczących administracji "tj. podaniach, rekrutacjach, skargach, prośbach dotyczących ban-ów", ponieważ, są to sprawy administracyjne sieci, a wasze komentarze w tych tematach będą traktowane jako SPAM.

Dziękuję za zrozumienie i zachęcam do aktywnej pracy na naszym forum.

Jeżeli przeczytałeś ze zrozumieniem powyższą informację zawartą w sygnaturze, oznacza to, że wszedłeś na pierwszy szczebel znajomości ze mną.

Dziękuję, że poświęciłeś swój cenny czas na zapoznanie się z tymi dość ważnymi informacjami które mogą okazać się pomocne.

 


#3 akaa

akaa

    Weteran

  • Weteran
  • 2087 postów
  • Miasto:Warszawa
89
Silver Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 87d 16h 17m 22s

Napisano 19 maj 2014 - 18:30

Tyle że one kolor jeszcze zmieniają ;/ Tylko tak jakby opóźniony...

Tylko mi nie mów druss że tego nie da się naprawić w warunkach domowych...
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikahttp://unix.rulez.org/~calver/funny/swf/gaytest.swf

Dołączona grafika

#4 Peruwiańska Lama Bojowa

Peruwiańska Lama Bojowa

    Warn do 23 Kwietnia

  • Vip
  • 443 postów
16
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 5d 13h 25m 22s

Napisano 19 maj 2014 - 18:31

Drogi Akaa zacznij od wymiany na początek kup mikro potem monitor bo nie długo ci komp padnie kurcze. :)
  • 0

#5 druss

druss

    Założyciel Sieci FM

  • Właściciel
  • 9394 postów
  • Miasto:Warszawa
543
The Global Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 350d 6h 25m 20s

Napisano 19 maj 2014 - 18:34

Według mnie nie, to zużycie matrycy, albo jednej czy dwóch świetlówek które podświetlają matrycę?.
  • 0

MY NIE BŁAGAMY O WOLNOŚĆ, MY O NIĄ WALCZYMY ...

 

Kobiety jak was nie Kochać:

 

Na miłość nigdy nie jest za późno. Đяμss™

Nie ważne kiedy i jak umrzemy, ale ważne czy byliśmy Kochani. Đяμss™

Jedyny sposób, by odkryć granice możliwości, to przekroczyć je i sięgnąć po niemożliwe. Artur C. Clarke.

Gdzie wszyscy wiedzą, że tego nie da się zrobić, przyjdzie ktoś, kto tego nie wie i to zrobi. Wróżba Chińska

Odnaleźć spokój, którego wszyscy szukamy, a który bywa dany tylko nielicznym z nas. cyt. z filmu Ostatni Samuraj.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogólne:

Zanim napiszesz do mnie Prywatną Wiadomość na forum "PW" czy "Steam" sprawdź czy na forum nie ma odpowiedniego działu, tematu, który rozwiąże Twoje wątpliwości?.

Miej świadomość, że 99% spraw możesz rozwiązać poprzez forum, bez angażowania mojej osoby Prywatnie "PW" czy "Steam" szanując swój czas.

Mój czas dla mnie jest świętością, szanuję Ludzi którzy szanują Siebie i Innych a przede wszystkim swój czas.

Administracyjne:

Drodzy Użytkownicy "brak członkostwa sieciowego", zachęcamy, do aktywnego korzystania z naszego forum, jednakże, proszę, o to żebyście nie wypowiadali się w tematach, dotyczących administracji "tj. podaniach, rekrutacjach, skargach, prośbach dotyczących ban-ów", ponieważ, są to sprawy administracyjne sieci, a wasze komentarze w tych tematach będą traktowane jako SPAM.

Dziękuję za zrozumienie i zachęcam do aktywnej pracy na naszym forum.

Jeżeli przeczytałeś ze zrozumieniem powyższą informację zawartą w sygnaturze, oznacza to, że wszedłeś na pierwszy szczebel znajomości ze mną.

Dziękuję, że poświęciłeś swój cenny czas na zapoznanie się z tymi dość ważnymi informacjami które mogą okazać się pomocne.

 


#6 Pykaczu

Pykaczu

    Vip

  • Vip
  • 193 postów
5
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 10d 20h 56m 34s

Napisano 19 maj 2014 - 19:15

matryca padla nie naprawisz tego w warunkach domowych
na probe mozesz wymienic kabel vga czy hdmi ktorym masz podlaczone i najwazniejsze czy to ci sie pojawia nie tylko w windzie a czy tez w dosie przy ladowaniu systemu
  • 0

#7 akaa

akaa

    Weteran

  • Weteran
  • 2087 postów
  • Miasto:Warszawa
89
Silver Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 87d 16h 17m 22s

Napisano 19 maj 2014 - 19:27

Pojawia się podczas procedury POST więc ewidentnie wina monitora. Najgorsze jest to że jak go rozbiorę i coś rozpierniczę to nie będę miał w ogólę.
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikahttp://unix.rulez.org/~calver/funny/swf/gaytest.swf

Dołączona grafika

#8 Chwytak

Chwytak

    Weteran

  • Weteran
  • 264 postów
9
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 4d 23h 47m 16s

Napisano 19 maj 2014 - 20:53

Siostra ma tak na laptopie takie kreski, i to nie znika samo na pewno, dziala tak już jakiś czas, bo ona ma to w dupie :D, tylko ze u niej są grubsze. Monitor do serwisu, ale na 90% wymiany. Nie opłaca się tego robić zazwyczaj bo podzespoły do wymiany kosztują prawie jak nowy.
  • 0

#9 akaa

akaa

    Weteran

  • Weteran
  • 2087 postów
  • Miasto:Warszawa
89
Silver Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 87d 16h 17m 22s

Napisano 19 maj 2014 - 21:01

Monitor nowy 500 zł 24 cale panoramiczny hdmi bla bla bla...

Naprawa tego pewnie z 300-400... A aktualnie mam inne, znacznie wieksze wydatki... eh
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikahttp://unix.rulez.org/~calver/funny/swf/gaytest.swf

Dołączona grafika

#10 Pykaczu

Pykaczu

    Vip

  • Vip
  • 193 postów
5
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 10d 20h 56m 34s

Napisano 19 maj 2014 - 21:33

to albo nie bedziesz gral z awp scouta i przesiadziesz sie na p90 albo wyciagac bibule i kupuj monitor
  • 0

#11 akaa

akaa

    Weteran

  • Weteran
  • 2087 postów
  • Miasto:Warszawa
89
Silver Elite  Member Reputation
  • Czas na forum: 87d 16h 17m 22s

Napisano 19 maj 2014 - 21:40

No pewnie skończy się na p90 (o ile do końca tygodnia nie zniknie mi połowa monitora...). Mam teraz inne wydatki... Komplet sprężyn m technica ok. 1000 zł jeżeli poszedł amortyzator to kolejne 1.5k... więc jest na co hajs wydawać :>
  • 0
Dołączona grafikaDołączona grafikahttp://unix.rulez.org/~calver/funny/swf/gaytest.swf

Dołączona grafika

#12 kowalski

kowalski

    frager

  • Frager
  • 1372 postów
  • Miasto:Warszawa
27
Silver II  Member Reputation
  • Czas na forum: 12d 19h 31m 55s

Napisano 19 maj 2014 - 22:47

haha niedługo będziesz bez monitora grać a jak ciężko ci grać awp to odpal haxy będzie lżej ;D
  • 0

#13 dyrektor

dyrektor

    Weteran

  • Weteran
  • 221 postów
6
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 5d 18h 37m 58s

Napisano 20 maj 2014 - 02:01

Dorysuj pionowe kreski i małą kropeczkę na środku i będziesz miał celownik do AWP :P :D Monitory są tańsze niż te kwoty które zaznaczyłeś :P
  • 0
"Człowiek uczy się całe życie i zawsze umiera głupi"
"Tylko prawdziwie leszcze używają wspomagaczy w grze"


Dołączona grafika

Dołączona grafika


#14 kiwon

kiwon

    frager

  • Frager
  • 15 postów
0
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 1d 2h 50m 38s

Napisano 20 maj 2014 - 04:53

aka poszedł ci panel zgaduje lcd jeżeli to panel lcd w zależności od cali koszt panela około 100 zł i więcej zależy czy to sharpa czy czy jakieś inne gówno panel nie wymienisz sam w domu nie zrobisz czystej bieli czyli nie ustawisz kolorów. Biel koszt około 100 zł , zastanów się czy nie lepiej dołożyć drugie 200 zł i kupić sobie coś nowszego z gwarancją
  • 0

#15 Leyla

Leyla

    Kobieta♀

  • Kobieta
  • 12 postów
0
Silver I  Member Reputation
  • Czas na forum: 3h 29m 51s

Napisano 13 sierpień 2014 - 18:28

Czas kupić Nowy :D
  • 0